P&O weer met halve vloot tussen Calais en Dover

Ferries

P&O Ferries mag de ‘Pride of Kent’ weer inzetten op de route Calais-Dover. De Britse kustwacht heeft het het ro/ro-schip na drie keer afkeuren nu vrijgegeven.

Daarmee heeft P&O Ferries weer de beschikking over twee van zijn vier schepen voor de Kanaaloversteek. De ‘Spirit of Britain’ kwam eind april al door de keuring van Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA) .

Wanneer P&O de ‘Pride of Kent’ weer in gebruik neemt, is volgens Britse media nog niet bekend. Op Twitter meldt P&O Ferries dat het in ieder geval tot 12 mei met slechts één schip vaart tussen Calais en Dover.

Ontslagen

P&O Ferries, dat ook tussen Rotterdam en Hull vaart, hield in maart plotseling alle veerboten aan de kant en liet het personeel weten dat achthonderd mensen met onmiddellijke ingang ontslagen zouden worden. De medewerkers werden vervangen door goedkopere, extern ingehuurde arbeidskrachten.

P&O was daarna van plan zijn diensten te hervatten, maar de MCA stak daar een stokje voor. Volgens de dienst waren er verschillende tekortkomingen en was de veiligheid niet gegarandeerd.

De enige schepen van de ferry-rederij die nu nog aan de ketting liggen zijn de ‘Pride of Canterbury’ en de ‘Spirit of France’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

P&O weer met halve vloot tussen Calais en Dover | NT

P&O weer met halve vloot tussen Calais en Dover

Ferries

P&O Ferries mag de ‘Pride of Kent’ weer inzetten op de route Calais-Dover. De Britse kustwacht heeft het het ro/ro-schip na drie keer afkeuren nu vrijgegeven.

Daarmee heeft P&O Ferries weer de beschikking over twee van zijn vier schepen voor de Kanaaloversteek. De ‘Spirit of Britain’ kwam eind april al door de keuring van Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA) .

Wanneer P&O de ‘Pride of Kent’ weer in gebruik neemt, is volgens Britse media nog niet bekend. Op Twitter meldt P&O Ferries dat het in ieder geval tot 12 mei met slechts één schip vaart tussen Calais en Dover.

Ontslagen

P&O Ferries, dat ook tussen Rotterdam en Hull vaart, hield in maart plotseling alle veerboten aan de kant en liet het personeel weten dat achthonderd mensen met onmiddellijke ingang ontslagen zouden worden. De medewerkers werden vervangen door goedkopere, extern ingehuurde arbeidskrachten.

P&O was daarna van plan zijn diensten te hervatten, maar de MCA stak daar een stokje voor. Volgens de dienst waren er verschillende tekortkomingen en was de veiligheid niet gegarandeerd.

De enige schepen van de ferry-rederij die nu nog aan de ketting liggen zijn de ‘Pride of Canterbury’ en de ‘Spirit of France’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement