Zuid-Koreanen werken aan container voor veilig vervoer lithiumbatterijen

brandwerende

In Zuid-Korea wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale zeecontainer waarin lithiumbatterijen veilig kunnen worden vervoerd. 

De Battery Safe Transport Smart Container, zoals de zich nog in de ontwerpfase bevindende transporteenheid al is gedoopt, is volgens The Loadstar een initiatief van de autoriteiten in Busan, de grootste containerhaven van Zuid-Korea. Voor het ontwerpen en ontwikkelen van de container is onder meer de Zuid-Koreaanse containerfabrikant Vesta Containers & Trailers in de arm genomen. Ook palletverhuurder Korea Pallet Pool en innovatiecentrum Busan Technopark zijn bij het project betrokken.

In de nieuwe container zullen volgens de berichtgeving brandwerende en vlamvertragende materialen worden gebruikt en zal schokbescherming worden ingebouwd. Verder komen er sensoren in en werken de ontwerpers aan een op blockchains gebaseerd informatiesysteem waarmee de slimme container continue gemonitord kan worden.

Lithiumbatterijen

Het vervoer van lithiumbatterijen heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen doordat ze onmisbare onderdelen zijn voor elektrische auto’s, maar hun brandgevaarlijkheid is een groot pijnpunt voor de transportsector. Zo wordt het inferno dat afgelopen februari de ro/ro-carrier ‘Felicity Ace’ verwoestte toegeschreven aan de vele elektrische auto’s die aan boord stonden: de lithiumbatterijen zorgden voor zo’n intense brand, dat blussen onmogelijk bleek. Uiteindelijk zonk het zwartgeblakerde wrak in de Atlantische Oceaan.

In de luchtvracht zijn lithiumbatterijen zelfs al langer een zorg. Zo concludeerden onderzoekers dat de crash van een UPS Airlines-toestel in Dubai in 2010 kon worden toegeschreven aan de grote lading lithiumbatterijen, waarvan er vermoedelijk eentje tot zelfontbranding was gekomen en voor een kettingreactie had gezorgd. De Zuid-Koreanen lijken zich bij de ontwikkeling van de speciale container evenwel te richten op de zeevracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Zuid-Koreanen werken aan container voor veilig vervoer lithiumbatterijen | NT

Zuid-Koreanen werken aan container voor veilig vervoer lithiumbatterijen

brandwerende

In Zuid-Korea wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale zeecontainer waarin lithiumbatterijen veilig kunnen worden vervoerd. 

De Battery Safe Transport Smart Container, zoals de zich nog in de ontwerpfase bevindende transporteenheid al is gedoopt, is volgens The Loadstar een initiatief van de autoriteiten in Busan, de grootste containerhaven van Zuid-Korea. Voor het ontwerpen en ontwikkelen van de container is onder meer de Zuid-Koreaanse containerfabrikant Vesta Containers & Trailers in de arm genomen. Ook palletverhuurder Korea Pallet Pool en innovatiecentrum Busan Technopark zijn bij het project betrokken.

In de nieuwe container zullen volgens de berichtgeving brandwerende en vlamvertragende materialen worden gebruikt en zal schokbescherming worden ingebouwd. Verder komen er sensoren in en werken de ontwerpers aan een op blockchains gebaseerd informatiesysteem waarmee de slimme container continue gemonitord kan worden.

Lithiumbatterijen

Het vervoer van lithiumbatterijen heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen doordat ze onmisbare onderdelen zijn voor elektrische auto’s, maar hun brandgevaarlijkheid is een groot pijnpunt voor de transportsector. Zo wordt het inferno dat afgelopen februari de ro/ro-carrier ‘Felicity Ace’ verwoestte toegeschreven aan de vele elektrische auto’s die aan boord stonden: de lithiumbatterijen zorgden voor zo’n intense brand, dat blussen onmogelijk bleek. Uiteindelijk zonk het zwartgeblakerde wrak in de Atlantische Oceaan.

In de luchtvracht zijn lithiumbatterijen zelfs al langer een zorg. Zo concludeerden onderzoekers dat de crash van een UPS Airlines-toestel in Dubai in 2010 kon worden toegeschreven aan de grote lading lithiumbatterijen, waarvan er vermoedelijk eentje tot zelfontbranding was gekomen en voor een kettingreactie had gezorgd. De Zuid-Koreanen lijken zich bij de ontwikkeling van de speciale container evenwel te richten op de zeevracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement