Ludovic Saverys, Patrick De Brabandere en Bjarte Boe blijven daarmee aan de kant staan. In plaats daarvan zijn de uittredende bestuursleden Grace Skaugen en Anne-Hélène Monsellato herbenoemd als onafhankelijke bestuurders, voor een periode van twee jaar.

Steven Smith, die ook al in 2018-2019 mee aan de bestuurstafel zat, is opnieuw verkozen, eveneens voor een periode jaar. Skaugen werd met onmiddellijke ingang tot voorzitter benoemd, in opvolging van Carl E. Steen.

Fusie

Over de fusie met Frontline van de Noors-Cypriotische magnaat John Frederiksen is nog niet gestemd. Maar doordat de kandidaat-bestuurders van de familie Saverys zijn weggestemd komt die fusie wel dichterbij. Voorde benoeming van een nieuwe bestuurder volstaat 50% + 1 van de stemmen. Maar een fusie heeft de goedkeuring van 75% van de aandeelhouders nodig.

Beide partijen hebben de voorbije maanden hun participatie vergroot. Die van de familie Saverys en CMB zou intussen goed zijn voor meer dan 18%. Bij Saverys en CMB wou niemand vooralsnog commentaar geven op de gebeurtenissen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement