Boekhoudkundig heeft de rederij op de verkoop van de Cap Pierre (2004 – 159.048 dwt) en de Cap Leon (2003 – 159.048 dwt) een meerwaarde van 12,4 miljoen dollar gerealiseerd. De koper zal volgens Euronav minstens één van beide schepen niet gebruiken voor transport, maar voor opslag.

Intussen gaat de strijd om de macht over Euronav verder. De Noorse tankerrederij Frontline, gecontroleerd door John Frederiksen, is erin geslaagd een bijkomend pakket Euronav-aandelen te verwerven, goed voor 3,82% van het totaal. Volgens sommige bronnen zou het directe en indirecte belang van Frontline in Euronav daardoor zijn opgelopen tot 18,8%, tegenover 19,6% voor zijn antagonisten, de Belgische familie Saverys.

De verkopende aandeelhouders van Euronav worden niet uitbetaald in cash, maar in nieuw gecreëerde aandelen van Frontline, tegen een verhouding van 1,395 Frontline-aandelen per Euronav-aandeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement