De twee Deense bedrijven hebben daarover overeenstemming bereikt en wachten op groen licht van de toezichthouders om de overname af te kunnen ronden. Martin Bencher, dat zichzelf als ‘asset light’ omschrijft, telt 170 werknemers en heeft een een mondiaal netwerk van 31 kantoren.

De transactie heeft een waarde van 61 miljoen dollar, wat overeenkomt met ruim zeven keer de operationele winst (ebitda) van vorig jaar. Tot het moment van de overname, naar verwachting rond het eind van het jaar, blijven de twee onafhankelijk van elkaar opereren.

De nieuwe afdeling Project Logistics is volgens Maersk een aanvulling op de bestaande activiteiten op dit gebied. De bedoeling is dat die geïntegreerde voorstellen gaat ontwikkelen, waarin alle aspecten van grote projecten zijn betrokken. Te denken valt aan ontwerp, uitvoering en projectbeheer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement