De ‘Cosco Shipping Wisdom’ is met het oog op het pulpvervoer, dat met name plaatsvindt ten behoeve van de papierindustrie, uitgerust met onder meer een ontvochtigingssysteem, maar volgens Cosco is het schip nu hard nodig om ‘een ongehinderde supply chain te garanderen voor belangrijke Chinese autoproducenten’.

Cosco richtte onlangs samen met de Chinese autoproducent SAIC Motor en havenbedrijf Shanghai International Ports Group een nieuwe rederij op om het autovervoer beter van dienst te kunnen zijn, terwijl buitenlandse concurrentie de grootste autoschepen uit de historie in aanbouw heeft, maar dat is op dit moment kennelijk niet voldoende om aan de vraag van de Chinese autoindustrie naar car carrier-capaciteit te voldoen.

Volgens de Chinese maritieme website Xinde gaan er op de maiden trip meer dan duizend auto’s mee aan boord. De Noorse scheepvaartsite Tradewinds meldt dat daartoe als innovatieve oplossing een nieuw ontwikkeld uitvouwbaar frame is ontwikkeld waarin de auto’s veilig in het ruim van het multipurposeschip vervoerd kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement