Barna is al zo’n 25 jaar bij Waberer’s en was sinds begin van dit jaar als operationeel directeur al de tweede man in de directie van de grote Europese wegvervoerder. Hij schuift nu door naar de toppositie.

Volgens de raad heeft Erdélyi zijn taak, de reorganisatie van het internationale transportonderneming, afgesloten en komt daarmee een einde aan zijn rol. Erdélyi werd in maart van het vorig jaar ingehuurd om puin te ruimen bij het verliesgevende transportbedrijf. Dat schrijft nu na een harde sanering en koerswijziging weer zwarte cijfers. Zo leverde Waberer’s in het tweede kwartaal een nettowinst af van 6,1 miljoen euro, tegen een verlies van 11,5 miljoen een jaar geleden. De omzet steeg met bijna 30% naar 150 miljoen euro.

Krimp

Onder meer werd ingezet op vaste trade lanes en de lucratieve contracten in de contractlogistiek. Het bedrijf is zich verder aan het terugtrekken uit de slecht renderende spotmarkt. De reorganisatie leidde tevens tot een flinke inkrimping van het personeelsbestand. Er werken nu 5.854 mensen bij Waberer’s, bijna 1.600 minder dan een jaar geleden. Het wagenpark is verder bijna gehalveerd en telt nu 2.816 trucks tegen 4.500 enkele jaren geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding