Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven. De vrachtwagenchauffeur had eerder deze maand in de Spaanse media laten weten dat hij ten tijde van het ongeluk een epileptische aanval had. Of dat inderdaad zo was, wordt nog onderzocht.

Op vrije voeten

Het hof besloot dat de man niet terug de cel in hoeft, mits hij zich aan verschillende voorwaarden houdt. Die voorwaarden houden onder meer in dat de man aan alles rondom deze zaak moet meewerken, geen auto of vrachtwagen rijdt en moet verschijnen op de inhoudelijke zitting van zijn strafzaak. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

De raadkamer van de rechtbank Rotterdam had al eerder besloten de 45-jarige chauffeur vrij te laten, maar het Openbaar Ministerie ging tegen deze beslissing in beroep. Volgens het hof heeft het OM zich tegen deze nieuwe beslissing niet verzet.

Epileptische aanval

De vrachtwagenchauffeur zei in Spaanse media zich vanwege een epileptische aanval niks meer te kunnen herinneren van wat er is gebeurd. De man zei in het interview met El Español zichzelf juist ook als slachtoffer te zien. Hij had zelf ook om kunnen komen bij het ongeval, stelt hij. ‘De vraag of sprake is geweest van een epileptische aanval bij de verdachte is op dit moment nog onderwerp van onderzoek’, stelt het hof.

Het CBR schrijft voor dat je na gebruik van cocaïne vier uur lang geen voertuig mag besturen. Bij mensen die regelmatig gebruiken doet het lichaam er nog langer over om de stof af te breken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement