Het resultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten steeg 2% naar 41 miljoen euro. Voor belastingen bedroeg de winst 22 miljoen euro, wat een stijging van 16% betekende in vergelijking met 2016.

De omzet bij de divisie infra- en suprastructuur ging 4% omhoog naar 50,7 miljoen euro. In de logistieke dienstverlening was er een daling van 4% tot 75,8 miljoen euro. Dat kwam door de verkoop van enkele belangen aan derden, zegt Duisport.

De overslag in de havens, met inbegrip van particuliere bedrijven, ging in Duisburg omhoog met 1,9% tot 130,6 miljoen ton. Daarvan nam Duisport 68,3 miljoen ton voor zijn rekening, een stijging van 2,1%.

De overslag van en uit binnenschepen daalde van 16,2 miljoen ton tot 15,7 miljoen ton. Dat was toe te schrijven aan een verminderde kolenoverslag, zegt Duisport. De overslag van en op goederentreinen steeg juist 6,8% naar 18,8 miljoen ton. Dat kwam vooral door uitbreiding van het spoorvervoer over de Nieuwe Zijderoute van en naar China.

In het spoorvervoer van containers van en naar Azië ging het vorig jaar om 100.000 teu. Het totale containervervoer via Duisport steeg 11% tot een totale tonnage van 18,8 miljoen ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement