Verkeyn nieuwe havenschepen Oostende

havenbestuur

Charlotte Verkeyn (N-VA) wordt de nieuwe schepen van de haven en de luchthaven in Oostende. De 29-jarige advocate is er al sinds 2013 gemeenteraadslid en zetelt namens de oppositie ook al in het havenbestuur.

Verkeyn studeerde rechten aan de universiteiten Gent en Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze wil dat Oostende een toonaangevende haven blijft op het vlak van offshore-services en ‘blue growth’, maar ziet ook mogelijkheden naar meer diversificatie. Haar andere bevoegdheden zijn economie, werk en ‘markten en kermissen’.

Tommelein

Vlaams vicepremier en minister van energie Bart Tommelein (VLD) heeft intussen besloten om al einde december ontslag te nemen als minister en op 1 januari effectief aan de slag te gaan als nieuwe burgemeester van Oostende. Als vicepremier wordt hij opgevolgd door zijn partijgenoot en cultuurminister Sven Gatz, als energieminister door Vlaams parlementslid Lydia Peeters, eveneens VLD.

Verkeyn nieuwe havenschepen Oostende | NT

Verkeyn nieuwe havenschepen Oostende

havenbestuur

Charlotte Verkeyn (N-VA) wordt de nieuwe schepen van de haven en de luchthaven in Oostende. De 29-jarige advocate is er al sinds 2013 gemeenteraadslid en zetelt namens de oppositie ook al in het havenbestuur.

Verkeyn studeerde rechten aan de universiteiten Gent en Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze wil dat Oostende een toonaangevende haven blijft op het vlak van offshore-services en ‘blue growth’, maar ziet ook mogelijkheden naar meer diversificatie. Haar andere bevoegdheden zijn economie, werk en ‘markten en kermissen’.

Tommelein

Vlaams vicepremier en minister van energie Bart Tommelein (VLD) heeft intussen besloten om al einde december ontslag te nemen als minister en op 1 januari effectief aan de slag te gaan als nieuwe burgemeester van Oostende. Als vicepremier wordt hij opgevolgd door zijn partijgenoot en cultuurminister Sven Gatz, als energieminister door Vlaams parlementslid Lydia Peeters, eveneens VLD.