Met 52,2 miljoen teu op de teller loopt de overslag in de eerste negen maanden van het jaar 2% achter bij vorig jaar. Topman sultan Ahmed Bin Sulayem toont zich in het persbericht tevreden over de cijfers en zegt te verwachten dat de targets voor 2020 worden gehaald, overigens zonder erbij te zeggen welke dat zijn.

Groeibriljanten

De Dubaise groep zag vooral groei in Europa, het Midden Oosten en Noord- en Zuid-Amerika en noemt met name de terminals in Londen, Jeddah, Sokhna (Egypte), Rotterdam, Antwerpen als groeibriljanten. In Zuid-Amerika deden Buenos Aires en Santiago het goed en in Canada presteerde Vancouver bovengemiddeld. De thuisbasis Jebel Ali in de VAE zat met 3,4 miljoen teu in het derde kwartaal echter ruim 4% onder het cijfer van vorig jaar.

Bin Sulayem zegt dat DP de markt in het derde kwartaal ruimschoots heeft verslagen, aangezien die een krimp van ruim 2% liet zien. Hij wijst op het herstel in India, dat in het tweede kwartaal nog een scherpe daling liet zien. Ook met Jebel Ali komt het volgens hem wel goed, omdat het overslagvolume in het derde kwartaal ruim 3% boven dat van het tweede kwartaal lag.

DP World is in Europa onder meer het moederbedrijf van deepsea-terminal Antwerp Gateway, met een overslagcapaciteit van bijna drie miljoen teu per jaar. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend dat de terminal voor ruim een kwart miljard euro wordt uitgebreid en geautomatiseerd.

In Rotterdam is DP World aandeelhouder in Rotterdam World Gateway op de Maasvlakte, dat al jaren plannen heeft om uit te breiden. Havenbedrijf Rotterdam heeft al aangekondigd daarvoor een nieuwe kade van 800 meter aan te zullen leggen, maar heeft nog geen definitieve beslissing genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement