Weil am Rhein ligt in het uiterste zuidelijke puntje van Duitsland, aan het drielandenpunt met Zwitserland en Frankrijk en is daarmee een trimodale hub voor het bedrijfsleven in Zuid-Baden. Volgens directeur Carlos Gingado van Rheinhafengesellschaft kan de terminal zijn logistieke dienstverlening met de komst van Contargo sterk uitbreiden.

De terminal wordt door Contargo geëxploiteerd op basis van het (in de meeste Duitse havens gebruikelijke) Landlord-model. Hierbij wordt een deel van de haven door een pachter uitgebaat. Het havenbedrijf Weil am Rhein is in handen van de stad. Die gaf in 2016 groen licht voor het aanbesteden van de exploitatie van de terminal, waarna de procedure in gang werd gezet.

Contargo verzorgt voor klanten in de regio Zuid-Baden al geruime containerlogistiek per binnenschip en spoor. ‘We zijn al jaren een belangrijke klant van de terminal. Voor ons was het een logische stap om deel te nemen aan de aanbesteding’, zegt Holger Bochow, directeur van Contargo in Weil am Rhein, Bazel en in de Elzas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding