Spdiptech betaalt direct 34,75 miljoen euro voor het belang. De totale koopsom inclusief earn-out kosten bedraagt maximaal 40,75 miljoen euro in drie jaar. Ook hebben de Zweden een optie voor het resterende 15%-belang. Certus heeft een jaaromzet van 19 miljoen euro en een bedrijfsresultaat voor belastingen van 5 miljoen euro. Certus is het eerste bedrijf van Sdiptech in Nederland.

Certus is vooral actief in de haven- en terminallogistiek, zoals poort- en kraanautomatisering. ‘Certus voegt belangrijke klantsegmenten toe aan de transportactiviteiten van Sdiptech en vult onze huidige automatiseringsoplossingen aan met zijn geavanceerde beeldverwerkingstechnologie’, noemt Jakob Holm, CEO van Sdiptech, als reden voor de overname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding