Nieuwkomer GES koopt delen tankterminal in Europoort

Stargate Terminal

Het een half jaar geleden opgerichte Global Energy Storage (GES) heeft delen van de Stargate Terminal in het Rotterdamse Europoortgebied gekocht. 

Ook wil bedrijf twintig hectare braakliggend terrein ontwikkelen. Daarmee wordt het de eerste grote investering van het bedrijf, dat de komende vijf jaar zo’n 250 miljoen euro in nieuwe en bestaande tankterminals verwacht te investeren.

Gunvor

De Stargate Terminal is in handen van het handelshuis Gunvor en heeft een opslagcapaciteit van zo’n anderhalf miljoen kubieke meter. GES wil zich concentreren op relatief schone brandstoffen als lng en lpg, ammioniak en biodiesel. ‘We willen een bestaande olieterminal transformeren in een moderne low carbon productenterminal’, zegt CEO Peter Vucins.

Volgens hem gaat het om één van de grootste projecten in zijn soort, die fors kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de Rotterdamse haven. Achter GES staat de groep Bluewater, die op grote schaal in de energiesector investeert. Op dit moment telt de portefeuille 22 bedrijven verspreid over Europa, Azië, het Midden Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

De aardolieraffinaderij van Gunvor Petroleum Rotterdam in het Eurpoortgebied werd bijna zestig jaar geleden gebouwd door het Amerikaanse Gulf Oil. Die kwam in de jaren tachtig in handen van Kuwait Petroleum, die het complex zes jaar geleden verkocht aan het Zwitserse Gunvor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuwkomer GES koopt delen tankterminal in Europoort | NT

Nieuwkomer GES koopt delen tankterminal in Europoort

Stargate Terminal

Het een half jaar geleden opgerichte Global Energy Storage (GES) heeft delen van de Stargate Terminal in het Rotterdamse Europoortgebied gekocht. 

Ook wil bedrijf twintig hectare braakliggend terrein ontwikkelen. Daarmee wordt het de eerste grote investering van het bedrijf, dat de komende vijf jaar zo’n 250 miljoen euro in nieuwe en bestaande tankterminals verwacht te investeren.

Gunvor

De Stargate Terminal is in handen van het handelshuis Gunvor en heeft een opslagcapaciteit van zo’n anderhalf miljoen kubieke meter. GES wil zich concentreren op relatief schone brandstoffen als lng en lpg, ammioniak en biodiesel. ‘We willen een bestaande olieterminal transformeren in een moderne low carbon productenterminal’, zegt CEO Peter Vucins.

Volgens hem gaat het om één van de grootste projecten in zijn soort, die fors kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de Rotterdamse haven. Achter GES staat de groep Bluewater, die op grote schaal in de energiesector investeert. Op dit moment telt de portefeuille 22 bedrijven verspreid over Europa, Azië, het Midden Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

De aardolieraffinaderij van Gunvor Petroleum Rotterdam in het Eurpoortgebied werd bijna zestig jaar geleden gebouwd door het Amerikaanse Gulf Oil. Die kwam in de jaren tachtig in handen van Kuwait Petroleum, die het complex zes jaar geleden verkocht aan het Zwitserse Gunvor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement