Nieuwe terminal Stena Immingham

Vrachtdienst

Havenbeheerder Associated British Ports (ABP) ontwikkelt een nieuwe terminal voor ferryvervoerder Stena Line in het Noord-Engelse Immingham.

De Zweedse groep is een vijftigjarige concessie-overeenkomst aangegaan met ABP. Die beheert een netwerk van 21 Britse havens, waarvan Immingham in tonnage de grootste is. Volgens de twee partijen is er een investering van honderd miljoen pond (120 miljoen euro) met het project gemoeid.

Rotterdamse vrachtdienst

De aankondiging volgt op het besluit van Stena Line om zijn Rotterdamse vrachtdienst met ingang van begin dit jaar van het nabij gelegen Killingholme naar Immingham te verleggen. Volgens de twee partijen moet de nieuwe terminal-faciliteit in 2025 in gebruik kunnen worden genomen. ABP hoopt daarvoor ‘vroeg in de zomer’ een vergunningsaanvraag bij het Britse transportministerie in te dienen.

Stena Line voert momenteel vier dagelijkse vrachtdiensten uit tussen Rotterdam en de regio rond de rivier de Humber, waar ook Immingham aan ligt. Volgens de Zweedse rederij is het vervoer van onbegeleide vracht op de Noordzee-routes het afgelopen jaar met 28% gegroeid.

Het project omvat onder meer de verplaatsing van Stena’s huidige activiteiten naar een nieuwe locatie, die grenst aan Imminghams Outer Harbour. De Zweedse rederij is met achttien routes en 37 schepen een van de grootste ferryvervoerders van Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuwe terminal Stena Immingham | NT

Nieuwe terminal Stena Immingham

Vrachtdienst

Havenbeheerder Associated British Ports (ABP) ontwikkelt een nieuwe terminal voor ferryvervoerder Stena Line in het Noord-Engelse Immingham.

De Zweedse groep is een vijftigjarige concessie-overeenkomst aangegaan met ABP. Die beheert een netwerk van 21 Britse havens, waarvan Immingham in tonnage de grootste is. Volgens de twee partijen is er een investering van honderd miljoen pond (120 miljoen euro) met het project gemoeid.

Rotterdamse vrachtdienst

De aankondiging volgt op het besluit van Stena Line om zijn Rotterdamse vrachtdienst met ingang van begin dit jaar van het nabij gelegen Killingholme naar Immingham te verleggen. Volgens de twee partijen moet de nieuwe terminal-faciliteit in 2025 in gebruik kunnen worden genomen. ABP hoopt daarvoor ‘vroeg in de zomer’ een vergunningsaanvraag bij het Britse transportministerie in te dienen.

Stena Line voert momenteel vier dagelijkse vrachtdiensten uit tussen Rotterdam en de regio rond de rivier de Humber, waar ook Immingham aan ligt. Volgens de Zweedse rederij is het vervoer van onbegeleide vracht op de Noordzee-routes het afgelopen jaar met 28% gegroeid.

Het project omvat onder meer de verplaatsing van Stena’s huidige activiteiten naar een nieuwe locatie, die grenst aan Imminghams Outer Harbour. De Zweedse rederij is met achttien routes en 37 schepen een van de grootste ferryvervoerders van Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement