De 24-uurs staking eindigde vrijdag met het begin van de vroege dienst, melden Duitse media.

De werknemers van de grootste zeehavens van Duitsland staakten sinds donderdagochtend. De grootste Duitse havens kwamen daardoor stil te liggen. In Hamburg liepen de demonstranten in een stoet door de stad.

Salarisonderhandlingen

De vakbonden riepen op tot de staking omdat ze ontevreden zijn over het verloop van de salarisonderhandelingen. Ze eisen voor alle 12.000 medewerkers van de verschillende havens een loonsverhoging van 1,20 euro per uur.

Sinds de coronacrisis is het druk in de Duitse havens. Volgens het Kieler Instituut voor de Wereldeconomie staat inmiddels meer dan 2% van de wereldwijde vrachtcapaciteit vast in de Noordzee. Zeker vijftien grote containerschepen liggen op dit moment te wachten tot ze een van de Duitse havens binnen mogen varen. Door de staking neemt de wachttijd voor schepen verder toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement