Routescanner is een platform wat inzicht moet geven in de diverse routes voor containertransport van deur tot deur. Het systeem geeft informatie over deepsea, shortsea, trein- en binnenvaartschema’s van havens wereldwijd. De huidige connectiviteitsplatformen op de website van Port of Antwerp-Bruges worden per direct vervangen door het Rotterdamse systeem.

Volgens mobiliteitsmanager Greet Van Wesemael van PoAB  jaagt het gebruik van Routescanner de modal shift aan. ‘Verladers en expediteurs die het platform gebruiken zullen ook oplossingen zien waar ze zelf misschien eerst niet aan gedacht hadden. Voor het achterlandtransport komen alle vervoersmodi in beeld en zijn ze in een handomdraai te vergelijken.’

Naar opgave van PoAB zijn wereldwijd meer dan 10.000 gebruikers actief die kunnen kiezen uit meer dan 730.000 transportdiensten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement