Klinkende cijfers Vopak door boekwinst en volle terminals

97 miljoen kwartaalwinst

Vopak heeft de nettowinst in het derde kwartaal van dit jaar mede dankzij een forse boekwinst ten opzichte van vorig jaar met ruim 25% zien stijgen tot ruim 97 miljoen euro.

Foto: VanderWolf Images / Shutterstock.com

Na de eerste drie kwartalen is de winst bijna honderd miljoen hoger dan vorig jaar, 304 tegen 206 miljoen euro. De omzet was met 1,07 miljard euro 6% hoger dan vorig jaar. De groei is voor een belangrijk deel te danken aan de toegenomen bezettingsgraad van het terminalnetwerk, die in het derde kwartaal met 92% drie procentpunt hoger uitviel dan vorig jaar.

Het tankopslagconcern maakte in het afgelopen kwartaal een boekwinst van ruim 54 miljoen euro op de chemieterminals in Rotterdam, doordat een in 2022 gedane afwaardering deels werd teruggedraaid. Vopak kondigde vorige maand aan dat drie van de zeven terminals in de Rotterdamse haven worden verkocht aan de Britse investeerder Infracapital. Die zijn samen goed voor 1,4 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit.

Topman Dick Richelle toont zich zeer tevreden en zegt dat de vooruitzichten voor het hele jaar zijn verhoogd. Het bedrijf blijft vooral investeren in industriële en gasterminals en wil snel overstappen op nieuwe energieën en duurzame grondstoffen.

Het concern noteerde in het tweede kwartaal ook een flinke meevaller in de vorm van boekwinst van bijna vijftig miljoen euro op de verkoop van Vopak Terminals in het Amerikaanse Savannah. Daar moest overigens wel bijna 29 miljoen belasting over worden afgedragen. Op de verkoop van zijn terminal in Hamburg vier jaar geleden moest ook nog een miljoen worden afgeboekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Klinkende cijfers Vopak door boekwinst en volle terminals | NT

Klinkende cijfers Vopak door boekwinst en volle terminals

97 miljoen kwartaalwinst

Vopak heeft de nettowinst in het derde kwartaal van dit jaar mede dankzij een forse boekwinst ten opzichte van vorig jaar met ruim 25% zien stijgen tot ruim 97 miljoen euro.

Foto: VanderWolf Images / Shutterstock.com

Na de eerste drie kwartalen is de winst bijna honderd miljoen hoger dan vorig jaar, 304 tegen 206 miljoen euro. De omzet was met 1,07 miljard euro 6% hoger dan vorig jaar. De groei is voor een belangrijk deel te danken aan de toegenomen bezettingsgraad van het terminalnetwerk, die in het derde kwartaal met 92% drie procentpunt hoger uitviel dan vorig jaar.

Het tankopslagconcern maakte in het afgelopen kwartaal een boekwinst van ruim 54 miljoen euro op de chemieterminals in Rotterdam, doordat een in 2022 gedane afwaardering deels werd teruggedraaid. Vopak kondigde vorige maand aan dat drie van de zeven terminals in de Rotterdamse haven worden verkocht aan de Britse investeerder Infracapital. Die zijn samen goed voor 1,4 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit.

Topman Dick Richelle toont zich zeer tevreden en zegt dat de vooruitzichten voor het hele jaar zijn verhoogd. Het bedrijf blijft vooral investeren in industriële en gasterminals en wil snel overstappen op nieuwe energieën en duurzame grondstoffen.

Het concern noteerde in het tweede kwartaal ook een flinke meevaller in de vorm van boekwinst van bijna vijftig miljoen euro op de verkoop van Vopak Terminals in het Amerikaanse Savannah. Daar moest overigens wel bijna 29 miljoen belasting over worden afgedragen. Op de verkoop van zijn terminal in Hamburg vier jaar geleden moest ook nog een miljoen worden afgeboekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement