De ferry dankt de naam ‘Ostend Spirit’ aan het feit dat die de laatste reizen voor Trans Europa Ferries (TEF) heeft gemaakt tussen Oostende en Ramsgate. TEF huurde het schip van eigenaar P&O Ferries.

Anderhalve week voor TEF eind april failliet werd verklaard, haalde de Britse ferrymaatschappij het schip terug naar Tilbury omdat TEF de charterfacturen niet betaalde. Nadien werd besloten om de vroegere ‘Pride of Calais’ net als het zusterschip ‘Pride of Dover’ te laten verschroten.

De 37 jaar oude ferry ‘Larkspur’ van TEF die nog in Oostende ligt, lijkt voorlopig nog aan de sloop te kunnen ontsnappen. Op het schip werd een eerste bod van 400.000 euro uitgebracht door een rederij die het schip mogelijk in het Middellandse Zeegebied zou inzetten.

Op het internet circuleert een video van de laatste meters die de ‘Ostend Spirit’ op zee heeft afgelegd. Het schip vaart daarbij volle kracht het sloopstrand op en laat een laatste keer de scheepshoorn horen. Er waren twee pogingen voor nodig om de ferry tussen twee andere wrakken op het strand te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement