Forse daling containervaart Panamakanaal

Een jaar voor de afronding van de uitbreiding van het Panamakanaal is het containervervoer door de waterweg sterk gedaald. Dat heeft de Panamakanaalautoriteit (ACP) bekend gemaakt.

In het gebroken boekjaar van 1 oktober 2013 tot 30 september 2014 is het aantal schepen dat door het kanaal voer met 6,8% tot 2.891 gedaald ten opzicht van het vorige boekjaar. Qua tonnage viel het containervolume dat door de 80 kilometer lange waterweg werd vervoerd met 5,6% terug tot 111 miljoen PC/UMS (panamakanaalton), ofwel 314,3 miljoen m3. De daling van het aantal containers heeft direct gevolgen voor de toninkomsten. Die daalden 4,2% van 951 miljoen dollar naar 911 miljoen.
Ondanks de daling van de containervracht dat het Panamakanaal passeerde en de totale inkomsten, is de totale tonnage dat door het kanaal voor wel gestegen van 3,2 miljard PC/UMS naar 3,3 miljard PC/UMS (9,3 miljard m3). Volgens de ACP is die totale stijging volledig te danken aan de stijging van het bulkvervoer met 18,2%.
De resultaten laten volgen de Panamakanaalautoriteit wel zien hoe belangrijk de verbreding van de waterweg is. De ACP verwacht dat eind 2015 de eerste 12.000 teu schip door het vernieuwde kanaal kan voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Forse daling containervaart Panamakanaal | NT

Forse daling containervaart Panamakanaal

Een jaar voor de afronding van de uitbreiding van het Panamakanaal is het containervervoer door de waterweg sterk gedaald. Dat heeft de Panamakanaalautoriteit (ACP) bekend gemaakt.

In het gebroken boekjaar van 1 oktober 2013 tot 30 september 2014 is het aantal schepen dat door het kanaal voer met 6,8% tot 2.891 gedaald ten opzicht van het vorige boekjaar. Qua tonnage viel het containervolume dat door de 80 kilometer lange waterweg werd vervoerd met 5,6% terug tot 111 miljoen PC/UMS (panamakanaalton), ofwel 314,3 miljoen m3. De daling van het aantal containers heeft direct gevolgen voor de toninkomsten. Die daalden 4,2% van 951 miljoen dollar naar 911 miljoen.
Ondanks de daling van de containervracht dat het Panamakanaal passeerde en de totale inkomsten, is de totale tonnage dat door het kanaal voor wel gestegen van 3,2 miljard PC/UMS naar 3,3 miljard PC/UMS (9,3 miljard m3). Volgens de ACP is die totale stijging volledig te danken aan de stijging van het bulkvervoer met 18,2%.
De resultaten laten volgen de Panamakanaalautoriteit wel zien hoe belangrijk de verbreding van de waterweg is. De ACP verwacht dat eind 2015 de eerste 12.000 teu schip door het vernieuwde kanaal kan voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement