Lichte daling overslag Duitse zeehavens

Conjunctuur

In de eerste helft van dit jaar is de overslag in Duitse zeehavens 0,1% afgenomen tot 151,8 miljoen ton.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis. De daling deed zich voor bij de invoer, die met 1,1% kromp tot 85 miljoen ton. De uitvoer steeg 0,8% en het goederenvervoer over zee tussen Duitse haven met 6,3%.

Het containervervoer liet in de eerste helft van het jaar een daling van 2,1% zien. In teu gemeten daalde de zeehavenoverslag met circa 200.000 naar 7,7 miljoen.

De belangrijkste drie vaargebieden, Rusland, China en de Verenigde Staten, krompen met respectievelijk 14,5%, 8,1% en 7,3%. Een uitzondering vormde de nieuwe JadeWeserPort. Hier steeg de containeroverslag van 39.000 teu tot 191.000 teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte daling overslag Duitse zeehavens | NT

Lichte daling overslag Duitse zeehavens

Conjunctuur

In de eerste helft van dit jaar is de overslag in Duitse zeehavens 0,1% afgenomen tot 151,8 miljoen ton.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis. De daling deed zich voor bij de invoer, die met 1,1% kromp tot 85 miljoen ton. De uitvoer steeg 0,8% en het goederenvervoer over zee tussen Duitse haven met 6,3%.

Het containervervoer liet in de eerste helft van het jaar een daling van 2,1% zien. In teu gemeten daalde de zeehavenoverslag met circa 200.000 naar 7,7 miljoen.

De belangrijkste drie vaargebieden, Rusland, China en de Verenigde Staten, krompen met respectievelijk 14,5%, 8,1% en 7,3%. Een uitzondering vormde de nieuwe JadeWeserPort. Hier steeg de containeroverslag van 39.000 teu tot 191.000 teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement