German Dry Docks (GDD), BREDO Dockgeselschaft (BREDO) en Mützelfeldwerft hebben besloten om per 1 februari in alliantieverband samen te werken onder de paraplu van GDD. De drie scheepswerven behouden wel hun zelfstandigheid, maar continueren hun werkzaamheden onder de naam GDD.

Het doel van de samenwerking is om de verschillende bedrijfssegmenten van de drie werven te harmoniseren. Zo willen zij klanten bij reparaties in heel Duitsland meer service bieden, zonder dat de prijzen stijgen.

‘Elke scheepswerf heeft in het verleden orders moeten afwijzen, omdat de dokken bezet waren’, zegt Dirk Harms, managing director van BREDO. ‘Samen zijn wij nu in staat om een hogere werfcapaciteit te bieden en direct in te springen op fluctuaties in de werkbelasting.’

German Dry Docks Goup betrekt ook de motordivisie van MWB Power en German Ship Repair en Rotterdam Ship Repair met zijn divisie harbor and voyage repairs, waarmee het bedrijf reparaties aan schepen uitvoert in havens en op het water. GDD heeft vijf dokken in de Kaiserhafen in Bremerhaven, BREDO heeft er vier in de Fischereinhafen in Bremerhaven en Mützelfeldtwerft een in de Amerikahafen in Cuxhaven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement