Reders keren Britse vlag rug toe

tankercrisis iran

Tankerrederijen keren in toenemende mate de Britse vlag de rug toe, omdat ze bang zijn dat hun schepen het slachtoffer worden van Iraanse agressie.

Volgens de Britse scheepvaartkrant Lloyd’s List hebben de afgelopen drie weken acht tankers en een bulkcarrier de Britse vlag verlaten. Aanleiding is de beslaglegging op de onder Britse vlag varende productentanker ‘Stena Impero’ door de Iraanse Revolutionaire Garde op 19 juli. Dat was een reactie op een soortgelijke actie van Britse mariniers, die twee weken eerder de Iraanse tanker ‘Grace 1’ enterden en in beslag namen.

145 schepen

In de afgelopen twaalf maanden hebben 145 schepen van meer dan 10.000 ton deadweight het Britse scheepsregister verlaten, blijkt uit gegevens van Lloyd’s List Intelligence. In totaal gaat het om ruim twaalf miljoen ton draagvermogen, ruwweg een derde van het niveau van medio 2018. Het vertrek van enkele grote rederijen, waaronder CMA CGM en Wallenius Wilhelmsen, droeg daar fors aan bij. Die leegloop heeft vooral met onzekerheid over de Brexit te maken.

BP Shipping heeft aangekondigd dat zijn schepen onder Britse vlag de Perzische Golf voorlopig mijden en dat tankers onder andere vlaggen worden ingezet. De scheepvaartdochter van de Britse oliemaatschappij is goed voor ruim 20% van de vloot onder Britse vlag. Daarbij gaat het overigens niet alleen om het scheepsregister van het Verenigd Koninkrijk zelf, maar ook om verwante registers, zoals Isle of Mann en Bermuda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reders keren Britse vlag rug toe | NT

Reders keren Britse vlag rug toe

tankercrisis iran

Tankerrederijen keren in toenemende mate de Britse vlag de rug toe, omdat ze bang zijn dat hun schepen het slachtoffer worden van Iraanse agressie.

Volgens de Britse scheepvaartkrant Lloyd’s List hebben de afgelopen drie weken acht tankers en een bulkcarrier de Britse vlag verlaten. Aanleiding is de beslaglegging op de onder Britse vlag varende productentanker ‘Stena Impero’ door de Iraanse Revolutionaire Garde op 19 juli. Dat was een reactie op een soortgelijke actie van Britse mariniers, die twee weken eerder de Iraanse tanker ‘Grace 1’ enterden en in beslag namen.

145 schepen

In de afgelopen twaalf maanden hebben 145 schepen van meer dan 10.000 ton deadweight het Britse scheepsregister verlaten, blijkt uit gegevens van Lloyd’s List Intelligence. In totaal gaat het om ruim twaalf miljoen ton draagvermogen, ruwweg een derde van het niveau van medio 2018. Het vertrek van enkele grote rederijen, waaronder CMA CGM en Wallenius Wilhelmsen, droeg daar fors aan bij. Die leegloop heeft vooral met onzekerheid over de Brexit te maken.

BP Shipping heeft aangekondigd dat zijn schepen onder Britse vlag de Perzische Golf voorlopig mijden en dat tankers onder andere vlaggen worden ingezet. De scheepvaartdochter van de Britse oliemaatschappij is goed voor ruim 20% van de vloot onder Britse vlag. Daarbij gaat het overigens niet alleen om het scheepsregister van het Verenigd Koninkrijk zelf, maar ook om verwante registers, zoals Isle of Mann en Bermuda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement