Het persbureau zegt een rapport over het incident van de havenautoriteit van Puerto La Cruz te hebben ingezien, maar het is niet door de autoriteiten bevestigd. Volgens Reuters heeft de gedode kapitein de Colombiaanse nationaliteit en is een gewapende beveiliger gewond geraakt.

De overval door zes gewapende mannen zou zich hebben voorgedaan in de Baai van Pozuelos, direct ten noorden van Puerto La Cruz. Volgens het persbureau gaat het om de onder Mexicaanse vlag varende tanker ‘San Ramon’, maar die is in Vessel Finder onbekend.

Wel bevindt zich in de regio, ten zuiden van Curaçao, een ruim veertig jaar oud productentankertje met die naam, maar die vaart onder de vlag van Togo. Dat scheepje is 75 meter lang en heeft een draagvermogen van slechts tweeduizend ton.

Piraterij groeiend probleem in Venezuela

Volgens de nieuwsdienst is piraterij-achtige criminaliteit een groeiend probleem geworden voor de ineengestorte Venezolaanse olie-industrie. Vooral op het Meer van Maracaibo, het hart van de oliesector van het in crisis verkerende land, zou diefstal van apparatuur schering en inslag zijn.

Volgens José Bodas, een plaatselijke vakbondsleider van de oliesector in Puerto La Cruz, is de tanker overvallen toen die lag te wachten om olie te laden in Puerto José, even ten westen van Puerto La Cruz. Volgens hem is het de eerste keer dat in Venezolaanse wateren een zeevarende het leven verliest als gevolg van piraterij.

Noch de staatsoliemaatschappij van Venezuela, PDVSA, noch de havenautoriteit van Puerto La Cruz, noch de maritieme autoriteiten waren voor commentaar bereikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement