Een jaar geleden was ZIM niet eens ontevreden met de kleine winst van dat moment, want in 2018 was het bedrijf nota bene nog in de rode cijfers beland, maar de coronacrisis heeft containerrederijen dit jaar pas echt vleugels gegeven.

ZIM kwam afgelopen derde kwartaal uit op een omzet van ruim 1 miljard dollar, en ook dat betekende een flinke stijging: het was 20% meer dan de 842 miljoen dollar van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De Israëlische rederij maakte deze herfst haar entree in de top-10 van grootste containerrederijen.

Onvoorspelbaar

Eli Glickman, ceo van ZIM, zegt te verwachten dat het vierde kwartaal minstens zulke goede resultaten zal opleveren als het derde. Ondanks dat de ontwikkelingen van dit jaar bepaald niet ongunstig zijn geweest voor de financiële prestaties in de containersector, tekent Glickman er wel bij aan dat de marktomstandigheden door de coronapandemie instabiel en behoorlijk onvoorspelbaar blijven.