In een trading update zegt de Duitse rederij verder te verwachten dat de resultaten dit jaar die van 2020 ‘duidelijk’ zullen overtreffen. Ze zijn echter wel afhankelijk van de ‘bovengemiddelde volatiliteit’ van de vrachtprijzen, infrastructurele bottlenecks en de effecten van coronapandemie, waarschuwt de raad van bestuur.

Normalisering

Topman Rolf Habben Jansen: ‘We zullen in het eerste kwartaal een zeer sterk resultaat zien, maar we verwachten naarmate het jaar vordert een normalisering van de markt. We zien nog steeds trage doorlooptijden van containers, aanzienlijke congestie in havens over de hele wereld, capaciteitsbeperkingen op het spoor en in het wegvervoer, en de risico’s van de coronapandemie blijven bestaan’.

Toch denkt hij dat het resultaat over 2021 als geheel ‘significant’ hoger zal zijn dan het niveau van het afgelopen jaar. Het bedrijf blijft inzetten op kostenbesparing middels het anderhalf jaar geleden ingezette programma Strategie 2023. De groep komt op 18 maart met het jaarverslag over 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding