De vallende kraan bracht ook nog ernstige schade toe aan een tweede portaalkraan. De havenautoriteiten van Kaohsiung zeggen dat onderzoek nog moet uitwijzen hoe groot de financiële strop precies is, maar dat het destijds in elk geval een kleine 18 miljoen euro (omgerekend) kostte om de twee portaalkranen te bouwen.

De ‘OOCL Durban’, actief in het Azië-Australië-verkeer, zorgde er met de aanvaring ook voor dat tussen de dertig en vijftig containers van Yang Ming beschadigd raakten. De machinist van de ineengestorte portaalkraan liep een snee in een van zijn armen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere havenmedewerkers moesten uit benarde positie worden bevrijd, maar hielden geen letsel aan het ongeluk over.

Hinder

De haven van Kaohsiung zegt alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de rest van het containerverkeer in de haven geen hinder ondervindt van de voorlopige afsluiting van Werf 70 waar het ongeval plaatsvond.

Havenwerkers die bij het naderen van de ‘OOCL Durban’ de bui al zagen hangen, maakten bewegende beelden van het ongeval:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding