Danaos laat weten dat de zes tweedehands containerschepen gebouwd zijn door de scheepswerf Hanjin Subic Shipyard in de Filipijnen. De schepen zijn gemiddeld 6 tot 8 jaar oud.

Danaos

Volgens de rederij beschikken alle schepen over tijdbevrachtingscontracten met naar eigen zeggen ‘toonaangevende’ bevrachters. De duur van het contract is ongeveer twee jaar. De schepen worden naar verwachting geleverd in het derde kwartaal van dit jaar.

De rederij, in 1963 opgericht, beschikt over een vloot van 65 containerschepen in de categorieën variërend van 2.200 tot 13.100 teu. Meegerekend zijn de vijf schepen die Danaos begin deze maand heeft overgenomen van Gemini Shipholdings Corporation, waarin Danaos een aandelenbelang van 49% heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding