De kersverse prooi van Samskip heeft zelf de Litouwse havenstad Klaipeda als thuisbasis en onderhoudt shortseadiensten op Nederland, Duitsland, Denemarken en Rusland. De Litouwse rederij beschikt over drie ijsversterkte containerschepen die twee keer per week Sint-Petersburg en Rotterdam aanlopen, een keer per week Hamburg en op onregelmatige basis Aarhus. Het bedrijf zal vanaf nu varen onder de naam Samskip Sea Connect.

Groeimogelijkheden in Rusland

Kari-Pekka Laaksonen, ceo van Samskip, verwacht dat de aankoop van Sea Connect zijn bedrijf een sterkere positie zal geven in Rusland en Nederland en in verschillende Baltische havens op de route.  Het stelt shortsea-klanten volgens hem met name in staat om ‘te focussen op groeimogelijkheden in Rusland’.

Daarbij zal Samskip volgens hem niet alleen de scheepvaartdiensten op het Baltisch vaargebied inzetten, maar ook streven naar grotere volumes met spoorvervoer en binnenvaart tussen Rusland en de Baltische Staten via Rotterdam ‘van en naar heel Europa’.

Win-win

Johan van der Pijl, regionaal directeur Baltics & Russia van Samskip, zal leiding geven aan de uitbouw van de activiteiten samen met Viacheslav Puzemskij en Anton Larkin, de algemeen directeur en directeur Rusland van Sea Connect, die volgens Samskip beiden ‘volledige rollen blijven spelen in de nieuwe organisatie’. Puzemskij ziet de verkoop van de Litouwse rederij aan Samskip als ‘een win-win voor onze klanten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding