‘Ever Given’ afgemeerd in Chinese Qingdao voor reparatie

Werk voor de boeg

De ‘Ever Given’ is afgemeerd in de Chinese havenstad Qingdao voor reparatie. Sinds maandag ligt het containerschip aan de kade bij scheepswerf Qingdao Beihai Shipbuilding Heavy Industry.

Dat meldt Splash24/7.

De reparatie van het schip, dat schade heeft opgelopen toen het in maart het Suezkanaal blokkeerde, duurt naar verwachting drie weken, zo meldt de staatspers van China Xinhua. Veel reparatiewerkzaamheden zullen zich volgens Xinhua toespitsen op de boeg van het schip die hard op de rechteroever van het Suezkanaal is geramd.

De ‘Ever Given’ kwam op 29 juli na een vertraging van bijna vier maanden aan in Rotterdam. Daarna maakte het schip een stop in het Engelse Felixstowe en vervolgens zou de ‘Ever Given’ naar een droogdok in Duinkerke gaan voor inspectie, maar dat gebeurde om onbekende redenen niet. Later werd gespeculeerd over reparatiewerk in Malta of Singapore, maar ook daar werd het schip niet gerepareerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Ever Given’ afgemeerd in Chinese Qingdao voor reparatie | NT

‘Ever Given’ afgemeerd in Chinese Qingdao voor reparatie

Werk voor de boeg

De ‘Ever Given’ is afgemeerd in de Chinese havenstad Qingdao voor reparatie. Sinds maandag ligt het containerschip aan de kade bij scheepswerf Qingdao Beihai Shipbuilding Heavy Industry.

Dat meldt Splash24/7.

De reparatie van het schip, dat schade heeft opgelopen toen het in maart het Suezkanaal blokkeerde, duurt naar verwachting drie weken, zo meldt de staatspers van China Xinhua. Veel reparatiewerkzaamheden zullen zich volgens Xinhua toespitsen op de boeg van het schip die hard op de rechteroever van het Suezkanaal is geramd.

De ‘Ever Given’ kwam op 29 juli na een vertraging van bijna vier maanden aan in Rotterdam. Daarna maakte het schip een stop in het Engelse Felixstowe en vervolgens zou de ‘Ever Given’ naar een droogdok in Duinkerke gaan voor inspectie, maar dat gebeurde om onbekende redenen niet. Later werd gespeculeerd over reparatiewerk in Malta of Singapore, maar ook daar werd het schip niet gerepareerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement