ONE heeft in een mededeling aan de klanten geschreven dat er ongeveer zestig containers overboord zijn gevallen en tachtig andere beschadigd zijn geraakt. De aantallen kunnen volgens de Japanse containerrederij nog veranderen als verdere onderzoeken meer licht op de zaak werpen.

Die onderzoeken zullen vooral plaatsvinden in de haven van Charleston in het zuidoosten van de Verenigde Staten, want daarnaartoe wordt het schip omgeleid. Althans, ‘als alles goed gaat’, zo houdt ONE nog een slag om de arm wat betreft die geplande aankomst in Charleston. Het is de bedoeling dat in Charleston niet alleen de staat van het schip wordt onderzocht, maar ook de beschadigd geraakte containers van boord worden gehaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement