Die raad wordt nu nog gedomineerd door voorstanders van de fusie. Vorig jaar geraakten kandidaat-bestuurders met een Saverys-stempel niet verkozen. Ook het huidige management van Euronav was voorstander voor de fusie.

In CMB, dat zijn kantoorgebouw deelt met Euronav, heeft de familie Saverys het wel voor het zeggen. CMB en familieholding Saverco bezitten samen 50.450.000 aandelen van Euronav, goed voor 25% van de stemrechten. Daardoor zou een fusie van Euronav met een ander bedrijf niet kunnen plaatsvinden zonder de steun van CMB.

CMB argumenteert dat de beëindiging van de combinatieovereenkomst tot fusie door Frontline een discussie met de raad van bestuur van Euronav over de toekomstige strategie van de rederij noodzaakt, naast een een wijziging in de samenstelling van die raad. ‘CMB zal constructief de dialoog aangaan met de raad van bestuur om deze onderwerpen te bespreken’, aldus CMB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement