HMM-beurskoers kwakkelt sinds Hapag-Lloyd-bod

tegenvallende interesse

De beurskoers van de Zuid-Koreaanse containerrederij HMM is aan het kwakkelen sinds begin deze week duidelijk werd dat de Duitse concurrent Hapag-Lloyd een officieel bod heeft uitgebracht op het scheepvaartbedrijf, dat door de Zuid-Koreaanse staat in de etalage is gezet. Volgens de Zuid-Koreaanse pers heerst er bij de beleidsbepalers in Zuid-Korea teleurstelling dat geen enkel megaconcern uit eigen land belangstelling voor HMM heeft getoond, en is om chauvinistische redenen de kans ondanks die tegenvallende interesse nog steeds ‘klein’ dat Hapag-Lloyd straks als nieuwe eigenaar uit de bus komt.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

HMM-beurskoers kwakkelt sinds Hapag-Lloyd-bod | NT

HMM-beurskoers kwakkelt sinds Hapag-Lloyd-bod

tegenvallende interesse

De beurskoers van de Zuid-Koreaanse containerrederij HMM is aan het kwakkelen sinds begin deze week duidelijk werd dat de Duitse concurrent Hapag-Lloyd een officieel bod heeft uitgebracht op het scheepvaartbedrijf, dat door de Zuid-Koreaanse staat in de etalage is gezet. Volgens de Zuid-Koreaanse pers heerst er bij de beleidsbepalers in Zuid-Korea teleurstelling dat geen enkel megaconcern uit eigen land belangstelling voor HMM heeft getoond, en is om chauvinistische redenen de kans ondanks die tegenvallende interesse nog steeds ‘klein’ dat Hapag-Lloyd straks als nieuwe eigenaar uit de bus komt.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu