Autofabrikanten halen onbeschadigde auto’s Fremantle Highway op in Eemshaven

980 personenauto's

Autofabrikanten zijn begonnen met het terughalen van onbeschadigde auto’s die aan boord het rampschip Fremantle Highway waren. De in totaal 980 personenauto’s worden door transporteurs met diepladers in de Eemshaven opgehaald en naar de fabrieken van de automerken gebracht.

Foto: ProNews Producties

Het gaat om voertuigen die op de onderste dekken van het schip stonden en niet getroffen zijn door de brand. De auto’s zijn uit milieuoverwegingen aan boord van het schip gewassen in een speciale autowasstraat. Daarna stonden de auto’s op een afgeschermd terrein in de Eemshaven. Autofabrikanten onderzoeken wat er verder met de auto’s moet gebeuren.

De brand op de Fremantle Highway brak in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli uit. Daarbij vielen een dode en meerdere gewonden. Aan boord waren in totaal 23 mensen. Het schip vervoerde 3784 auto’s, waarvan bijna 500 elektrische en een onbekend aantal auto’s met hybride aandrijving.

Het blussen duurde dagen, waarna het op 3 augustus naar de Eemshaven kon worden gesleept. Na het verwijderen van de auto’s vertrok de Fremantle vervolgens eind september naar Damen Shiprepair in de Botlek in Rotterdam. Daar wordt het schip voor zover mogelijk gerepareerd.

Autofabrikanten halen onbeschadigde auto’s Fremantle Highway op in Eemshaven | NT

Autofabrikanten halen onbeschadigde auto’s Fremantle Highway op in Eemshaven

980 personenauto's

Autofabrikanten zijn begonnen met het terughalen van onbeschadigde auto’s die aan boord het rampschip Fremantle Highway waren. De in totaal 980 personenauto’s worden door transporteurs met diepladers in de Eemshaven opgehaald en naar de fabrieken van de automerken gebracht.

Foto: ProNews Producties

Het gaat om voertuigen die op de onderste dekken van het schip stonden en niet getroffen zijn door de brand. De auto’s zijn uit milieuoverwegingen aan boord van het schip gewassen in een speciale autowasstraat. Daarna stonden de auto’s op een afgeschermd terrein in de Eemshaven. Autofabrikanten onderzoeken wat er verder met de auto’s moet gebeuren.

De brand op de Fremantle Highway brak in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli uit. Daarbij vielen een dode en meerdere gewonden. Aan boord waren in totaal 23 mensen. Het schip vervoerde 3784 auto’s, waarvan bijna 500 elektrische en een onbekend aantal auto’s met hybride aandrijving.

Het blussen duurde dagen, waarna het op 3 augustus naar de Eemshaven kon worden gesleept. Na het verwijderen van de auto’s vertrok de Fremantle vervolgens eind september naar Damen Shiprepair in de Botlek in Rotterdam. Daar wordt het schip voor zover mogelijk gerepareerd.