Car carriers MOL krijgen AI-toezicht om autobranden tijdig te ontdekken

Camera's

De Japanse rederij MOL gaat in de vrachtruimen van nieuwe car carriers camera’s en een AI-systeem (kunstmatige intelligentie) installeren om beginnende autobranden vroegtijdig te kunnen ontdekken.

Car carrier MOL
Foto: MOL

De apparatuur is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Captain’s Eye. De camera’s en het AI-systeem worden in elk geval ingebouwd in tien lng-aandrijfbare nieuwbouwschepen die MOL al eerder besteld heeft en die vanaf volgend jaar worden opgeleverd. De Japanse rederij heeft nog in overweging of er tevens schepen uit de huidige vloot geretrofit gaan worden met de nieuwe alarmeringssystemen.

De car carriers van MOL zijn al langer uitgerust met rookdetectors, maar de nieuwe systemen kunnen branden volgens de rederij straks eerder ontdekken. Het AI-systeem dat Captain’s Eye heeft ontwikkeld, analyseert continue de beelden die door de bewakingscamera’s worden gemaakt en waarschuwt meteen de bemanningsleden aan boord en ook kantoormedewerkers aan wal als er iets abnormaals te zien is.

MOL heeft zich laten overtuigen door demonstraties van het systeem aan boord van de car carrier ‘Onyx Ace’ waarbij het systeem inderdaad kordaat reageerde en snel alarm sloeg om een kleine hoeveelheid rook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Car carriers MOL krijgen AI-toezicht om autobranden tijdig te ontdekken | NT

Car carriers MOL krijgen AI-toezicht om autobranden tijdig te ontdekken

Camera's

De Japanse rederij MOL gaat in de vrachtruimen van nieuwe car carriers camera’s en een AI-systeem (kunstmatige intelligentie) installeren om beginnende autobranden vroegtijdig te kunnen ontdekken.

Car carrier MOL
Foto: MOL

De apparatuur is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Captain’s Eye. De camera’s en het AI-systeem worden in elk geval ingebouwd in tien lng-aandrijfbare nieuwbouwschepen die MOL al eerder besteld heeft en die vanaf volgend jaar worden opgeleverd. De Japanse rederij heeft nog in overweging of er tevens schepen uit de huidige vloot geretrofit gaan worden met de nieuwe alarmeringssystemen.

De car carriers van MOL zijn al langer uitgerust met rookdetectors, maar de nieuwe systemen kunnen branden volgens de rederij straks eerder ontdekken. Het AI-systeem dat Captain’s Eye heeft ontwikkeld, analyseert continue de beelden die door de bewakingscamera’s worden gemaakt en waarschuwt meteen de bemanningsleden aan boord en ook kantoormedewerkers aan wal als er iets abnormaals te zien is.

MOL heeft zich laten overtuigen door demonstraties van het systeem aan boord van de car carrier ‘Onyx Ace’ waarbij het systeem inderdaad kordaat reageerde en snel alarm sloeg om een kleine hoeveelheid rook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement