Londen begint met aanleg Games Lanes

Flinke hinder voor logistieke dienstverleners die winkels in Londen ’s nachts bevoorraden. In die stad begint volgende week het aanbrengen van wegmarkeringen, borden en dergelijke voor de Games Lanes.

Een deel van deze werkzaamheden vindt ’s avonds en ’s nachts plaats. Bovendien worden langs alle straten met dergelijke banen de laad- en loszones gedurende een aantal weken opgeheven.

Games Lanes zijn aparte ‘busbanen’ waar tijdens maar ook al ruim voor de Olympische Spelen alleen officiële Olympische voertuigen mogen rijden.

Eén van de aparte banen komt langs de M4 autoweg over de volle lengte tussen vliegveld London Heathrow en het centrum van de stad. Volgens Transport for London (TfL), de transportautoriteit in de Britse hoofdstad, zal het tien tot veertien dagen duren om alle Games Lanes aan te brengen.

Daarnaast waarschuwt de dienst dat ook andere verkeersmaatregelen, zoals het instellen van éénrichtingsverkeer, rond de Spelen binnenkort van kracht worden. De Olympische Spelen beginnen officieel op 27 juli. TfL heeft een aparte Freight Yourney Planner beschikbaar waar alle tijdelijke verkeersmaatregelen in verwerkt zijn.

Meer over verkeersellende door de Olympische Spelen in Nieuwsblad Transport van deze week. Morgen te lezen via de iPad, vrijdag in de brievenbus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Londen begint met aanleg Games Lanes | NT

Londen begint met aanleg Games Lanes

Flinke hinder voor logistieke dienstverleners die winkels in Londen ’s nachts bevoorraden. In die stad begint volgende week het aanbrengen van wegmarkeringen, borden en dergelijke voor de Games Lanes.

Een deel van deze werkzaamheden vindt ’s avonds en ’s nachts plaats. Bovendien worden langs alle straten met dergelijke banen de laad- en loszones gedurende een aantal weken opgeheven.

Games Lanes zijn aparte ‘busbanen’ waar tijdens maar ook al ruim voor de Olympische Spelen alleen officiële Olympische voertuigen mogen rijden.

Eén van de aparte banen komt langs de M4 autoweg over de volle lengte tussen vliegveld London Heathrow en het centrum van de stad. Volgens Transport for London (TfL), de transportautoriteit in de Britse hoofdstad, zal het tien tot veertien dagen duren om alle Games Lanes aan te brengen.

Daarnaast waarschuwt de dienst dat ook andere verkeersmaatregelen, zoals het instellen van éénrichtingsverkeer, rond de Spelen binnenkort van kracht worden. De Olympische Spelen beginnen officieel op 27 juli. TfL heeft een aparte Freight Yourney Planner beschikbaar waar alle tijdelijke verkeersmaatregelen in verwerkt zijn.

Meer over verkeersellende door de Olympische Spelen in Nieuwsblad Transport van deze week. Morgen te lezen via de iPad, vrijdag in de brievenbus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement