De staking in Moerdijk kan, zegt FNV Bondgenoten, ‘de aftrap zijn van meerdere stakingen bij DSV Solutions. Een vergelijkende studie, die eind vorig jaar door het bedrijf zelf werd uitgevoerd, wees uit dat de DSV-cao gemiddeld 10% lagere lonen biedt dan die van de concurrentie.

De bond eist een tweejarige cao met een loonsverhoging van 5,5% om een deel van die achterstand in te lopen. DSV zou deze loonstijging gemakkelijk kunnen betalen, gezien de wereldwijde winst van 135 miljoen euro die het bedrijf dit jaar naar verwachting boekt.

DSV heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Beek, Bergen op Zoom, Moerdijk, ‘s-Heerenberg, Venlo en Venray. Daar werken 820 mensen. De staking heeft alleen betrekking op DSV Solutions, niet op de twee andere Nederlandse divisies binnen het DSV concern, DSV Road en DSV Air & Sea.