Dat gebeurt met Nederlandse inbreng van trailerbouwer THT Heetkamp, en verder met Innocent Drinks, Designwerk Products AG en carrosserieproducent Bernard Krone. De combinaties worden volledig elektrisch: de aandrijving wordt verzorgd door een trekker op stroom en de koeling van de trailer door een elektrisch aggregaat.

De proef wordt genomen op een traject tussen de plaatsen Stockach en Deißlingen in de zuidelijke Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De geheel elektrische combinatie gaat hier een shuttledienst uitvoeren met ladingen appelsap. Het traject meet ongeveer zestig kilometer.

Actieradius

De trekker wordt geleverd door het Zwitserse Designwerk Products in Zwitserland. De Futuricum Semi 40E heeft een vermogen van 680 paardenkracht en een actieradius van 380 kilometer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van twee batterijen. De trailer wordt door Krone gebouwd en er wordt apparatuur ingebouwd van THT Heetkamp.

De test gaat drie maanden duren. Verloopt alles naar wens, dan wil Nagel met soortgelijke combinaties ook ritten in het Ruhrgebied gaan uitvoeren.