Vlaanderen start dit jaar 38 wegenwerken op autosnelwegen

hinder

De Vlaamse overheid gaat dit jaar 38 projecten voor onderhoud aan snelwegen opstarten. In totaal wil ze daarbij over 81,6 kilometer het wegdek vernieuwen en over een lengte van 20 kilometer extra geluidsschermen aanbrengen.

Naast pure onderhouds- en herstelwerken gaat het ook om investeringen in doorstroming, capaciteit en verkeersveiligheid. Diverse werkzaamheden zijn op plekken waar de verkeersdrukte erg groot is. Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit Lydia Peeters (VLD) waarschuwt dan ook voor verkeershinder.

E314-viaduct

Die hinder verwacht ze vooral bij de sanering en verbreding en het E314-viaduct in Wilsele, richting Limburg, bij de sanering van het viaduct van de E17 in Gentbrugge (een deelgemeente van Gent) en bij het plaatsen van geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout (een oostelijke deelgemeente van Antwerpen).

De werken in Gentbrugge vinden plaats in de maand maart, die in Borgerhout in april. De werken in Wilsele beginnen in maart, maar zullen het hele jaar blijven duren. Ook de heraanleg van de R4, de ring van Gent, zal vermoedelijk voor hinder zorgen. Deze werken vinden plaats in de strook tussen Melle en Merelbeke, in de rijrichting noord.

Antwerpse ring

De werken aan de Oosterweelverbinding op het linkeroevergedeelte van de Antwerpse ring zijn al bezig, maar zorgen vanaf de zomer voor extra hinder. Peeters wil dat de betrokken partijen met elkaar afspraken maken om alle wegenwerken op elkaar af te stemmen.

De minister roept de weggebruikers ook op om de werksignalisatie te respecteren. Dit omdat het aantal ongevallen bij wegenwerken sinds 2014 met 19% is gestegen. Een Europese studie zegt dat zeven op de tien Belgische bestuurders niet langzamer gaan rijden als ze langs wegenwerken rijden. België is daarmee de slechtste leerling van de klas.

Vlaanderen start dit jaar 38 wegenwerken op autosnelwegen | NT

Vlaanderen start dit jaar 38 wegenwerken op autosnelwegen

hinder

De Vlaamse overheid gaat dit jaar 38 projecten voor onderhoud aan snelwegen opstarten. In totaal wil ze daarbij over 81,6 kilometer het wegdek vernieuwen en over een lengte van 20 kilometer extra geluidsschermen aanbrengen.

Naast pure onderhouds- en herstelwerken gaat het ook om investeringen in doorstroming, capaciteit en verkeersveiligheid. Diverse werkzaamheden zijn op plekken waar de verkeersdrukte erg groot is. Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit Lydia Peeters (VLD) waarschuwt dan ook voor verkeershinder.

E314-viaduct

Die hinder verwacht ze vooral bij de sanering en verbreding en het E314-viaduct in Wilsele, richting Limburg, bij de sanering van het viaduct van de E17 in Gentbrugge (een deelgemeente van Gent) en bij het plaatsen van geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout (een oostelijke deelgemeente van Antwerpen).

De werken in Gentbrugge vinden plaats in de maand maart, die in Borgerhout in april. De werken in Wilsele beginnen in maart, maar zullen het hele jaar blijven duren. Ook de heraanleg van de R4, de ring van Gent, zal vermoedelijk voor hinder zorgen. Deze werken vinden plaats in de strook tussen Melle en Merelbeke, in de rijrichting noord.

Antwerpse ring

De werken aan de Oosterweelverbinding op het linkeroevergedeelte van de Antwerpse ring zijn al bezig, maar zorgen vanaf de zomer voor extra hinder. Peeters wil dat de betrokken partijen met elkaar afspraken maken om alle wegenwerken op elkaar af te stemmen.

De minister roept de weggebruikers ook op om de werksignalisatie te respecteren. Dit omdat het aantal ongevallen bij wegenwerken sinds 2014 met 19% is gestegen. Een Europese studie zegt dat zeven op de tien Belgische bestuurders niet langzamer gaan rijden als ze langs wegenwerken rijden. België is daarmee de slechtste leerling van de klas.