De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer besloot eerder deze maand dat hij de cabotageregels tijdelijk op de schop wilde nemen. Het voornemen was onderdeel van een breder plan om de supply chain draaiende te houden in deze coronatijden.

De plannen hielden in dat buitenlandse EU-chauffeurs onbeperkt cabotageritten mochten uitvoeren in Duitsland, waarbij de toezichthouders tot aan 30 september 2020 een oogje toe zouden knijpen. Het ging dan uitsluitend om het vervoer van essentiële goederen, zoals brandstof, levensmiddelen en medicijnen.

Kritiek

Het voornemen kwam op kritiek te staan van onder meer diverse belangenverenigingen uit de transport en logistieksector. Zij vonden een dergelijke verruiming helemaal niet nodig, omdat er genoeg capaciteit is bij Duitse vervoerders.

Nu heeft de Bondsregering dus besloten om de verruiming van de cabotageregels alsnog in te trekken. Daardoor blijft het maximum van drie ritten in zeven dagen gehandhaafd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement