Dat meldt het Duitse transportministerie BMVI. Volgens de Duitse minister van transport Andreas Scheuer biedt het elektronische vrachtdocument veel voordelen. ‘Het bespaart kosten, papier en minimaliseert de bureaucratische rompslomp. Tegelijkertijd stelt het logistieke dienstverleners en hun klanten in staat om realtime informatie te krijgen over de status van leveringen.’

Andere landen

Duitsland was een van de grote Europese landen die het eCMR nog niet hadden geratificeerd. Onder meer Oostenrijk en Italië zijn ook nog niet overgegaan tot erkenning van de digitale vrachtbrief. Eerder sprak directeur Hans Lip van vrachtbriefleverancier Transfollow in NT de verwachting uit dat andere landen zouden volgen na een Duitse ratificatie.

Net als landen zoals Frankrijk, Spanje en Polen heeft Nederland het eCMR al eerder erkend. In de Benelux loopt sinds 2018 een proefproject dat ook grensoverschrijdende transporten met de elektronische vrachtbrieven mogelijk maakt.

Lees ook: Nog veel werk aan de winkel voor digitale vrachtbrief

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding