De nieuwe elektrische truck van DAF heeft een rijbereik van 280 kilometer op een volle accu. Dat is een stuk meer dan de eerste elektrische truck die DAF in 2018 presenteerde. Bovendien kan een lege LFP-accu van 282 kWh in twee uur volledig worden opgeladen. De LF Electric bakwagen is vooral geschikt voor distributie over korte afstanden.

Met de ingebruikname van de distributietruck bereidt Nabuurs zich voor op de zero-emissiezones die in steeds meer steden geïntroduceerd worden. Zelf heeft Nabuurs het doel gesteld om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn. Het bedrijf had al twee elektrische trucks in de vloot.

Biervervoer

Nabuurs ziet de komende tijd als een proefperiode om ervaring op te doen met elektrisch rijden. Het bedrijf gaat bijvoorbeeld kijken welk effect het opladen van de accu heeft op de planning.

Met de eerste LF Electrics zal Nabuurs bier vervoeren voor brouwer Anheuser-Busch InBev. Bekende bieren van AB InBev zijn Jupiler, Hertog Jan en Corona.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement