Nikola en Iveco tekenden vorig jaar een overeenkomst met de haven van Hamburg voor het testen van de Tre BEV. In de tweede fase van de test in 2023 moeten de elektrische vrachtwagens van Nikola een vast onderdeel worden van het havenproces. Hamburg zal in die periode ook de nodige elektrische infrastructuur aanleggen voor de trucks.

Joint venture met Iveco

Nikola heeft in Europa een joint venture met Iveco voor de productie van de Tre BEV. De e-trucks worden gebouwd in een gezamenlijke fabriek die ze in september 2021 openden in het Duitse Ulm. Nikola levert het elektrische aandrijfsysteem, Iveco zorgt voor het chassis en de cabine.

De Tre BEV heeft twee elektromotoren die allebei 480 kW leveren. Het maximaal toelaatbare gewicht van de truck is 37 ton. De Nikola Tre BEV heeft een accupakket van 753 kWh, waarmee het voertuig maximaal 560 kilometer kan afleggen. In juni 2023 wil Nikola beginnen met de serieproductie van de Tre BEV voor Europa in de fabriek in Ulm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement