Einride is als technologiebedrijf vooral bekend om hun plannen voor futuristische autonome vrachtwagens zonder chauffeur. In oktober testte het Zweedse bedrijf hun zelfrijdende T-pod truck op de weg in de Amerikaanse staat Tennessee. Eerder reed het voertuig ook testritten in het thuisland.

Voor AB Inbev zet Einride geen zelfrijdende vrachtwagens in, maar gaat het om zware elektrische trucks, gebaseerd op het chassis van de DAF CF. De aandrijving van de truck wordt gebouwd door het Brabantse Emoss. Met de inzet van de zware elektrische vrachtwagens maakt Einride zijn debuut op de wegen van de Benelux. Eerder dit jaar opende de ontwerper en ontwikkelaar een vestiging in het centrum van Amsterdam.

Volgens AB Inbev kopen zij voortaan geen dieseltrucks meer. Oudere vrachtwagens die worden afgeschreven, vervangt de brouwer door e-trucks. Met de inzet van een volledig elektrische vloot zou de Belgische bierbrouwer naar eigen zeggen jaarlijks 500 ton CO2 kunnen besparen. AB Inbev is brouwer van onder andere Jupiler, Hertog Jan en Corona.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement