‘Spotvervoer van Duitsland naar Nederland gehalveerd’

Timocom

Het spotvervoer per truck van Duitsland naar Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar gehalveerd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt online vrachtbeurs Timocom op basis van eigen cijfers. Het wegtransport van Nederland naar Duitsland zakte in met 40%.

Foto: Shutterstock

De percentages van Timocom zijn gebaseerd op gegevens van 53.000 klanten. Bij elkaar plaatsen zij dagelijks zo’n 1 miljoen aanbiedingen voor internationale vracht- en laadruimte op de online vrachtbeurs.

Het totale vrachtvolume aan spotvervoer daalde in heel Europa tot onder de waarden van vorig jaar en zelfs onder het pre-corona niveau. De afgelopen twee jaar waren volgens Timocom ‘buitengewoon’, vanwege de pandemie en inhaaleffecten. Inmiddels is het goederenvervoer over de weg ‘aanzienlijk gekalmeerd’.

In het tweede kwartaal van dit jaar waren er gemiddeld 46,3% minder vrachtaanbiedingen beschikbaar op de spotmarkt in heel Europa dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Vervoer tussen Duitsland en België nam met 56% af en transport naar Frankrijk vanuit Duitsland daalde met 53%. Als gevolg daarvan lag de Europese gemiddelde vrachtprijs per kilometer in het tweede kwartaal 14,1% lager dan in Q2 2022.

Herstel

Timocom voorspelt dat de Duitse economie in de loop van het jaar weer opkrabbelt. ‘Na een zwakke start in het eerste kwartaal waren er tekenen van een toename van de transportvraag in het tweede kwartaal.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Spotvervoer van Duitsland naar Nederland gehalveerd’ | NT

‘Spotvervoer van Duitsland naar Nederland gehalveerd’

Timocom

Het spotvervoer per truck van Duitsland naar Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar gehalveerd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt online vrachtbeurs Timocom op basis van eigen cijfers. Het wegtransport van Nederland naar Duitsland zakte in met 40%.

Foto: Shutterstock

De percentages van Timocom zijn gebaseerd op gegevens van 53.000 klanten. Bij elkaar plaatsen zij dagelijks zo’n 1 miljoen aanbiedingen voor internationale vracht- en laadruimte op de online vrachtbeurs.

Het totale vrachtvolume aan spotvervoer daalde in heel Europa tot onder de waarden van vorig jaar en zelfs onder het pre-corona niveau. De afgelopen twee jaar waren volgens Timocom ‘buitengewoon’, vanwege de pandemie en inhaaleffecten. Inmiddels is het goederenvervoer over de weg ‘aanzienlijk gekalmeerd’.

In het tweede kwartaal van dit jaar waren er gemiddeld 46,3% minder vrachtaanbiedingen beschikbaar op de spotmarkt in heel Europa dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Vervoer tussen Duitsland en België nam met 56% af en transport naar Frankrijk vanuit Duitsland daalde met 53%. Als gevolg daarvan lag de Europese gemiddelde vrachtprijs per kilometer in het tweede kwartaal 14,1% lager dan in Q2 2022.

Herstel

Timocom voorspelt dat de Duitse economie in de loop van het jaar weer opkrabbelt. ‘Na een zwakke start in het eerste kwartaal waren er tekenen van een toename van de transportvraag in het tweede kwartaal.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement