Calandkanaal krijgt getijdenpoelen

Duurzaamheid

Havenbedrijf Rotterdam brengt langs de noordzijde van het Calandkanaal zestien zogenoemde getijdenpoelen aan.

Het zijn betonnen kuipen waaruit het water bij eb langzaam wegloopt. Daardoor kunnen zich er allerlei diertjes en plantjes ontwikkelen, vergelijkbaar met de krabbenpoeltjes bij de golfbrekers langs de Noordzeekust. COO Ronald Paul verwacht dat ze bijdragen aan een betere visstand en waterkwaliteit.

Het Havenbedrijf heeft in het het project De Groene Poort de afgelopen jaren al een reeks maatregelen genomen om de natuur in de haven een handje te helpen. Zo zijn er vorig jaar ‘biohutten’ aangelegd in het Calandkanaal, die jonge visjes bescherming bieden en worden steigerpalen voorzien van ‘paalhula’s’, een soort Hawaii-rokjes van nylon touw die mosselen aantrekken.

Calandkanaal krijgt getijdenpoelen | NT

Calandkanaal krijgt getijdenpoelen

Duurzaamheid

Havenbedrijf Rotterdam brengt langs de noordzijde van het Calandkanaal zestien zogenoemde getijdenpoelen aan.

Het zijn betonnen kuipen waaruit het water bij eb langzaam wegloopt. Daardoor kunnen zich er allerlei diertjes en plantjes ontwikkelen, vergelijkbaar met de krabbenpoeltjes bij de golfbrekers langs de Noordzeekust. COO Ronald Paul verwacht dat ze bijdragen aan een betere visstand en waterkwaliteit.

Het Havenbedrijf heeft in het het project De Groene Poort de afgelopen jaren al een reeks maatregelen genomen om de natuur in de haven een handje te helpen. Zo zijn er vorig jaar ‘biohutten’ aangelegd in het Calandkanaal, die jonge visjes bescherming bieden en worden steigerpalen voorzien van ‘paalhula’s’, een soort Hawaii-rokjes van nylon touw die mosselen aantrekken.