Het Empty Depot Services hanteert daarbij dezelfde openingsuren als de Antwerp Gateway-terminal, van maandag 5.00 uur tot zaterdag 5.30 uur. Tot nu was het depot alleen op weekdagen geopend, van 5.00 tot 21.30 uur. Wel konden truckers in de ‘blockstack’ op de terminal zelf een beperkt aantal lege containers afhalen, zodat transporteurs het nachtelijke brengen van een volle container konden combineren met het ophalen van een lege.

Voortaan kunnen ze op het empty depot terecht kunnen voor zowel pick up als drop off van lege containers. Rob Harrison is algemeen directeur van DP World Antwerp en roept de andere logistieke spelers op om zijn voorbeeld te volgen. Zo kan volgens hem de congestie tijdens de daguren in het Antwerpse havengebied worden bestreden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement