De campagne omvat behalve zeevarenden onder meer havenwerkers, loodsen en ladinginspecteurs. Directeur Quah Ley Hoon van de Maritime and Port Authority van Singapore zegt dat het maritieme personeel cruciaal is voor de aanvoer van dagelijkse levensbehoeften, zoals voedsel, medische benodigdheden en consumptiegoederen.

Gemoedsrust

Ze zegt te hopen dat de prik de betrokken werknemers de gemoedsrust geeft om hun werk veilig uit te kunnen voeren. ‘Dit biedt hun gezinnen en de gemeenschap extra bescherming. We moedigen iedereen aan zich zo snel mogelijk te laten vaccineren’, aldus Quah Ley Hoon. De havenbeheerder heeft voor hen in het Raffles City Convention Center een aparte vaccinatiestraat ingericht.

De start van de Singaporese campagne valt samen met een hernieuwde oproep van de belangenorganisatie International Chamber of Shipping aan regeringen om meer prioriteit te geven aan vaccinaties van zeevarenden. Volgens de ICS hebben nieuwe varianten van het coronavirus bijgedragen tot strengere haven- en reisbeperkingen, waardoor reders niet in staat zijn om honderdduizenden zeevarenden te repatriëren.