Nieuwe voorzitter RvC Groningen Seaports

Frans Keurentjes

Frans Keurentjes wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Seaports. Hij gaat Bert Bruggeman opvolgen.

Keurentjes (63) neemt per 14 oktober dit jaar het stokje over van Bruggeman, zo meldt het Groningse havenbedrijf. Laatstgenoemde was commissaris en voorzitter van de raad sinds oktober 2013 en behoorde daarmee tot de eerste Raad van Commissarissen van Groningen Seaports.

Staat van dienst

Keurentjes was tot half juni dit jaar bestuursvoorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Ook was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina. In het verleden was Keurentjes onder meer voorzitter van LTO Noord (1998-2006), lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest (2001-2009) en maakte hij deel uit van de CDA-Statenfractie van de provincie Groningen (2007- 2016).

Sinds mei 2021 is Keurentjes lid van de raad van toezicht van het programma Fascinating met als doel een circulair landbouwsysteem. Daarnaast is hij Beëdigd Agrarisch Taxateur bij Grondkamer Noord en is hij bestuurder van Nationale Coöperatieve Raad en lid van het dagelijks bestuur van Topsector Agri&Food. Met de laatste twee functies stopt Keurentjes voordat hij start als voorzitter van Groningen Seaports.

Naast de benoeming van Keurentjes heeft de aandeelhouder tevens zittend commissaris Herman Roose herbenoemd voor een derde termijn van maximaal twee jaar. Hiermee bestaat de Raad van Commissarissen met ingang van 14 oktober dit jaar uit Frans Keurentjes (voorzitter), Herman Roose, Dertje Meijer, Joop Atsma en Jantje Schiphorst.

Foto: Herbert Wiggerman Fotografie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuwe voorzitter RvC Groningen Seaports | NT

Nieuwe voorzitter RvC Groningen Seaports

Frans Keurentjes

Frans Keurentjes wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Seaports. Hij gaat Bert Bruggeman opvolgen.

Keurentjes (63) neemt per 14 oktober dit jaar het stokje over van Bruggeman, zo meldt het Groningse havenbedrijf. Laatstgenoemde was commissaris en voorzitter van de raad sinds oktober 2013 en behoorde daarmee tot de eerste Raad van Commissarissen van Groningen Seaports.

Staat van dienst

Keurentjes was tot half juni dit jaar bestuursvoorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Ook was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina. In het verleden was Keurentjes onder meer voorzitter van LTO Noord (1998-2006), lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest (2001-2009) en maakte hij deel uit van de CDA-Statenfractie van de provincie Groningen (2007- 2016).

Sinds mei 2021 is Keurentjes lid van de raad van toezicht van het programma Fascinating met als doel een circulair landbouwsysteem. Daarnaast is hij Beëdigd Agrarisch Taxateur bij Grondkamer Noord en is hij bestuurder van Nationale Coöperatieve Raad en lid van het dagelijks bestuur van Topsector Agri&Food. Met de laatste twee functies stopt Keurentjes voordat hij start als voorzitter van Groningen Seaports.

Naast de benoeming van Keurentjes heeft de aandeelhouder tevens zittend commissaris Herman Roose herbenoemd voor een derde termijn van maximaal twee jaar. Hiermee bestaat de Raad van Commissarissen met ingang van 14 oktober dit jaar uit Frans Keurentjes (voorzitter), Herman Roose, Dertje Meijer, Joop Atsma en Jantje Schiphorst.

Foto: Herbert Wiggerman Fotografie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement