Katoen Natie opent terminal in Tallinn

Jaar vertraging

Aan het hoofd van een uitgebreide Vlaamse en Antwerpse delegatie heeft Fernand Huts plechtig de vierde terminal van zijn Katoen Natie in de Estische hoofdstad Tallinn geopend. Wegens de corona-pandemie vond die opening met een jaar vertraging plaats.

Met deze terminal is de site van 12 hectare, die Katoen Natie tien jaar geleden in de Muuga-haven verwierf, helemaal volgebouwd. De kern ervan is een magazijn van circa 10.000 m². Er staan nu vier depots van samen 63.300 m², goed voor een investering van 50 miljoen euro. Katoen Natie heeft hier ook een ruim assortiment behandelingsinfrastructuur in bezit, waarbij zeventig spoorwagons. Katoen Natie heeft wel onderhandelingen opgestart met het lokale havenbedrijf, om nog eens 20 hectare te verwerven. Vanuit Tallinn bedient Katoen Natie per spoor niet alleen Estland, maar ook Rusland, Oekraïne en Kazachstan.

Bij de vrachten is, naast petrochemische producten en grondstoffen, nogal wat cacao. In Tallinn kunnen ze vanaf schepen rechtstreeks op sporen met Russische spoorbreedte worden gezet.

Katoen Natie opent terminal in Tallinn | NT

Katoen Natie opent terminal in Tallinn

Jaar vertraging

Aan het hoofd van een uitgebreide Vlaamse en Antwerpse delegatie heeft Fernand Huts plechtig de vierde terminal van zijn Katoen Natie in de Estische hoofdstad Tallinn geopend. Wegens de corona-pandemie vond die opening met een jaar vertraging plaats.

Met deze terminal is de site van 12 hectare, die Katoen Natie tien jaar geleden in de Muuga-haven verwierf, helemaal volgebouwd. De kern ervan is een magazijn van circa 10.000 m². Er staan nu vier depots van samen 63.300 m², goed voor een investering van 50 miljoen euro. Katoen Natie heeft hier ook een ruim assortiment behandelingsinfrastructuur in bezit, waarbij zeventig spoorwagons. Katoen Natie heeft wel onderhandelingen opgestart met het lokale havenbedrijf, om nog eens 20 hectare te verwerven. Vanuit Tallinn bedient Katoen Natie per spoor niet alleen Estland, maar ook Rusland, Oekraïne en Kazachstan.

Bij de vrachten is, naast petrochemische producten en grondstoffen, nogal wat cacao. In Tallinn kunnen ze vanaf schepen rechtstreeks op sporen met Russische spoorbreedte worden gezet.